...in another castle

Bred dina vida vingar

Kategori: Allmänt

Idag är jag inte på förskolan, dels för att jag är förkyld och dels ska jag på begravning idag. Jag tänker inte nämna några detaljer om begravningen, då jag inte anser att jag har rätt att göra det.

En vanlig psalm men mycket fin vid sådana här tillfällen är psalm 190, "Bred dina vida vingar".

Psalm 190
1.
Bred dina vida vingar,
o Jesus, över mig
och låt mig stilla vila
i ve och väl hos dig.
Bliv du min ro, min starkhet,
min visdom och mitt råd
och låt mig alla dagar
få leva av din nåd.

2.
Förlåt mig mina synder,
mig rena i ditt blod.
Giv mig ett heligt sinne,
en vilja ny och god.
Tag i din vård och hägnad
oss alla, stora, små,
och låt i frid oss åter
till nattens vila gå.

 

Lina Sandell-Berg 1860, 1865

Tillbaka från härligheten

Kategori: Allmänt, Blandade äventyr, Spel

Åh, det var underbart väder hemma i byn! Varmt och soligt, någon dag var det +19 grader. Verkligen bra timing på vädret inför påskhelgen och att vi åkte dit. Jag ville inte åka hem igen.

Jag har bara tagit det lugnt under helgen, inte stressat över uppgifter som ska göras. Man måste kunna slappna av också! Jag har promenerat, krattat löv, spelat sällskapsspel med familjen, fikat och bara mått bra. Jag satte mig även ned framför storebrors gamla Nintendo 64 och spelade med nostalgisk känsla The Legend of Zelda - Ocarina of Time. Underbart!

Vill ha fler soliga dagar hemma i byn!
//S

Påsk!

Kategori: Allmänt, Lite pyssel

Igår fixade jag lite påskpynt i lägenheten. Det blev inte mycket, bara lite kvistar (istället för ris). I kvistarna fäste jag rosa och lila fjädrar. Vi hittade inget påskpynt som vi gillade för att hänga i riset, så vi köpte godis istället. Dem trädde jag tråd i och hängde i "riset". Det blev ganska fint. Tyvärr har jag ingen bild, har fortfarande inte hittat min USB-sladd. Jag trodde att jag gjort det, men olyckligtsvis var det inte den. Besviken.

Nu ska vi snart åka hem till min hemby för att vara där med mina föräldrar. Vi stannar över påsken. Ska bli riktigt, riktigt skönt efter en vecka på förskolan.

GLAD PÅSK TILL ALLA!
//S