...in another castle

Myshelg

Kategori: Allmänt

I lördags åkte jag hem till "min" by och hälsade på hos mina föräldrar. Det blev en riktigt lyckträff på tajmingen då det var sådant vackert höstväder i helgen! ÄLSKAR soligt höstväder! Både jag och mina föräldrar hade gjort ärenden på stan, så vi kom till byn tidig kväll. Jag hann åtminstone se solens gyllene strålar göra en sista smekning över träd med varma färger i gult och grönt innan solen försvann. På söndagen var det också fint väder. Vi gick till en närliggande gård som hade loppis. Loppisen var inne på andra dagen så det var inte jättemycket kvar. Jag köpte ändå en plättpanna i gjutjärn (och för mig är plättar de små "pannkakorna") och två små tavlor som jag tänkte skulle passa i ett av rummen i lägenheten. Nöjd.

Solen strålade så jag och föräldrarna satte oss i trädgården. Där mumsade vi i oss mackor och kaffe. Vi satt därute ganska länge. Sedan tog jag och pappa en promenad i skogen. Underbart! Vid hemkomsten satte vi oss på altantrappen och spionerade lite på kattungen som dykt upp hos grannarna (i alla fall jag spionerade). Till middagen hade mamma gjort en supergod kyckling som smekte gommen och sedan såg vi på Morden i Midsomer.

Det känns som att jag hade en superbra helg!

I'm in the Mood for Love

Kategori: Allmänt

För några dagar sedan firade jag och min sambo Niklas vår årsdag. Vi har varit ihop i sex år nu, vilket nästan känns overkligt för det skulle lika gärna kunna vara igår som vi träffades. Att det ska ha gått sex år... ojoj.

Niklas tjuvstartade firandet lite med en överraskning i måndags, på kvällen efter att jag kom hem från ryskan. Då hade han tänt ljus och lagt ut en filt på vardagsrummets golv. Där blev jag bjuden på vitt vin, kex och olika ostar, choklad och varma päron med mintchoklad på. En piknik i höstregnet inomhus. Jättemysigt! Efter såg vi på film.

Morgonen efter bakade jag scones till frukost. På kvällen åt vi middag med rött vin och lite öl, lyssnade på en skiva som jag gjorde till vår första årsdag, bara höll om varandra och var lite rörda. Till efterrätt hade jag gjort pannacotta med rivet äpple och kanel. Smarrigt, om jag får säga det själv.

Två riktigt mysiga kvällar, tillsammans med den mysigaste killen.

Vad du väntar på

Kategori: Musik

Min bror spelar i ett gäng som kallar sig Airijoki och Laservågen. För några dagar sedan såg jag att de startat en egen hemsida/blogg. Den ser riktigt bra ut, och det passar bra då bandet är riktigt bra också. De släppte deras första skiva för ett tag sen. Jag och min sambo köpte varsin.


Airijoki och Laservågen spelar en sorts folkpop. Klicka här för att komma till deras hemsida. 

 

Klicka här så kan ni se en video från när de spelade på Universitetet i vintras.