...in another castle

Riktig julstämning

Kategori: Hem och sånt, Lite pyssel

Torsdag kväll var jag på Kulturföreningen Kretsens 10-årsjubileum. När jag kom hem sålde jag vårt gamla datorbord som stod i vardagsrummet. När jag hade gjort det tänkte jag att det skulle vara kul att överraska sambon med att ställa upp julgranen i hörnet där bordet stod, så att när han kom hem sent i natten efter att labbat med en inlämningsuppgift på universitetet skulle han mötas av riktig julstämning.
 
Så nu är julgranen uppe!
 

Juldekoration

Kategori: Hem och sånt

Jag kunde inte låta bli att köpa mig ett par fina julgranskulor från Åhléns för några veckor sedan. De är mörkbruna, nästan svarta. De glittrar fint, och jag har hängt upp dem i vardagsrumsfönstret.
 

Insikter, ta aldrig slut

Kategori: Musik

Jag har lyssnat på Doktor Kosmos sedan jag var elva år gammal.
 
Första låten jag hörde var "Mobbaren", jag var lite skeptisk till text och språk, men jag fastnade.
 
Mina äldre syskon lyssnade på musiken.
 
Min äldsta bror sjöng "Doktor Knark is Back in the Town" i ett band när han gick gymnasiet.
 
I födelsedagspresent ett år, kanske när jag fyllde 13, jag minns inte riktigt, fick jag av samma bror en röd T-shirt med texten "Stoppa valfriheten säger Doktor Kosmos" på framsidan och bandets knytnävslogo på baksidan.
 
Jag har tyckt om Doktor Kosmos musik sedan 13 år tillbaka.
 
Men det är de sista åren jag har börjat inse hur fantastiskt bra musik de faktiskt har! Många texter är otroligt snyggt skrivna, och musiken är så jäkla bra komponerad! Härlig progg-pop! Den är enkel, fast den inte är det alls.
 
Helt underbart.
 
Äkta.