...in another castle

Gammalt och nytt

Kategori: Spel

Hihii, Ducktales till NES blir uppiffad och återkommer som remastered till sommaren! Ducktales till NES är ett underbart spel med bra musik som håller än till idag. Nu har de gjort en nyversion. Kul! Knappast lika bra som originalet. Men ändå kul!
 
Announcement trailer
 
Screenshot från gamla Ducktales

Eva

Kategori: Musik

 
Ung och stolt
Jag är en krigare
Med en tro på mej
Går livet vidare

Jag vill inte vara negativ

Kategori: Tankar

Jag väljer vem jag vill vara. Ibland är det bara så. En sak som jag försöker välja bort är negativitet. Jag är less på negativitet. Det går att välja bort. Det går att välja bort att tänka negativt om andra, att alltid anta de dåliga sakerna och så vidare. Jag har varit tillräckligt negativ och har ingen lust att gå tillbaka.
 
Jag har aldrig varit en dum person. Inte medvetet i alla fall. Jag har aldrig varit ute efter att medvetet såra någon. Däremot har jag tänkt dumt om andra. Jag har lätt gått in i en försvarsställning att de är dem det är "fel" på. Fast i slutändan har jag alltid skyllt på mig själv... Hursomhelst så är jag less på att tänka negativt om andra. De är också människor, och jag tror att få människor är ute efter att vara dryg mot varandra. De finns, men är det inte orättvist att anta att alla skulle vara så?
 
Gamla jag skulle tänka att jag måste vara beredd på att de andra är dumma, annars kanske de trampar över mig. Nutida jag tänker att alla människor är snälla och vill inte vara dumma, men om de mot förmodan skulle vara medvetet dum mot mig så betyder det bara att de felar och inte jag. För jag trodde aldrig det om dem.
 
Jag försöker hålla andra högt. Visst kan det hända att man blir besviken, men människan är bara människa och alla felar ibland. Det är väl ändå bättre att jag har för höga tankar om andra än för låga? Att jag inte förväntar mig att de ska vara ruttna?
 
Det är klart att jag blir irriterad ibland. Jag är irriterad just nu. Men jag vill inte bli slukad av den negativa energivirveln. Jag får vara irriterad, det är mina handlingar som räknas i slutändan. Och det är ju också så att världen cirkulerar inte kring mig. Jag tror att ofta är det någonting annat som den andra personen är irriterad över, det behöver inte ens vara mig det handlar om. Och om det handlar om mig så förväntar jag mig att den personen tar det upp med mig. Sånt är inte alltid lätt, jag vet, men jag kan inte gå runt med känselspröt på spänn och fundera över om det är jag som har gjort något när jag inte vet vid något. Det skulle suga all energi ur mig. Den personen får ta upp det med mig om det är viktigt. Jag tror på dig att du gör det. Och jag är också bara människa, jag kanske reagerar negativt beroende på vad det handlar om, men jag ska försöka att inte göra det. Du är ju modig för att du pratar med mig, det ska belönas.
 
Jag väljer att inte anta att människan är dålig. Det är en trevligare och ljusare värld.