...in another castle

A Hard Day's Night

Kategori: Film/serier, Musik

En väldigt rolig och härlig film från 60-talet är A Hard Day's Night med The Beatles, den första filmen de gjorde. Bäst av allt är att se den med mellanrum, så att man glömmer lite grann, för filmen bjuder på många roliga stunder som man helst vill återupptäcka varje gång. Filmen har min humor, det där dumma, lite oväntande humorn som känns spontan. Den är även snyggt filmad och har ett par av mina favoritlåtar av The Beatles. Jag gillar att jag har den i filmhyllan. 
 
 
 
 
Bilderna lånad från här, här och här. Jag har inte läst källorna, bara lånat bilderna.
 
 

Eldflugor i trädgården

Kategori: Film/serier

En film som jag såg för ett tag sedan var Fireflies in the Garden (2008), regisserad av Dennis Lee. Jag satt hemma hos mamma och pappa och hade egentligen inte tänkt se någon film när den rullade igång på SVT (ingen reklam, wohoo!). Det var en bra film! Den handlar om en författare som återvänder hem för att delta på sin mors examen då den nämnda modern tragiskt dör i en bilolycka. Sedan får man följa scener som växlar mellan filmens nutid och den uppväxt huvudpersonen hade och relationen till hans far som minst sagt inte var särskilt vacker alla gånger med psykisk och fysisk misshandel. Filmen har ett lugnt tempo utan att bli seg och handlar om sorg, familj, konflikt och försoning. Det var en bra film, jag rekommenderar den.
 
 
 
 
 
Bilderna lånade från här, här, här och här. Jag har inte läst källorna, bara lånat bilderna.
 
 
 
 
 

Min energis svarta hål

Kategori: Allmänt, Hem och sånt

Alltså, något som verkligen kan suga upp all min energi är när det är trångt och stökigt. Det behöver inte vara superpedantiskt städat, jag är ganska duktig på att lämna någon tröja framme eller så i vardagsrummet, men när det bara känns trångt, stökigt och hopplöst har/får jag verkligen NOLL energi. Just nu är det trångt och stökigt i mitt vardagsrum, det är en del tillfälliga saker som har tagit plats där som gör att en stor yta av rummet mest utnyttjas till förvaring just nu. Till veckan ska vi se till att ordna upp röran. Som sagt, stökigheten verkligen SUGER energi ur mig och det drygaste är att jag för tillfället inte kan göra något åt det, grejerna måste stå där tills vidare. Frustrerande. Men till veckan...