...in another castle

Kroppstrend, skitsnack!

Kategori: Tankar

Jag tycker att det är fruktansvärt lönlöst att snacka trender när det kommer till kroppstyper. "Nu ska man inte vara pinnsmal längre, nu ska man ha kurvor!" Jag tackar inte nej till att kurvor accepteras mer, då jag själv har dem, men det är fånigt att prata om kroppar som om de vore klädesplagg! Vi skapas alla på olika sätt, omfamna hur du ser ut!

Detta är så meningslöst, för en naturligt "platt" person kan aldrig få "riktiga" kurvor, såsom en kurvig person aldrig kan bli "platt" (om man inte tar underkläder till hjälp förstås eller kirurgi). Istället för att snacka kroppstrender, kan vi inte bara acceptera hur vi ser ut och älska våra kroppar, oavsett hur den jävla trenden och tiden ser ut. Genetiskt arv är det som avgör hur våra kroppar blir och det kan vi inte ändra på. Det är varken nyttigt för kropp eller psyke att eftersträva något man aldrig kan nå, om man fortfarande vill vara sund. Det är bättre att övervinna den osäkerhet man har med sin kropp, en osäkerhet som tär på så många vackra kvinnor helt i onödan. 

Vi föds till våra kroppar, våra tempel, så låt oss alla vårda dem. Oavsett om man är pinnsmal, kurvig, lång, kort eller hur man nu ser ut. Oavsett vilken tid vi befinner oss i. Utrota begreppet "kroppstrend"!

//Sandra