...in another castle

Kroppstrend, skitsnack!

Kategori: Tankar

Jag tycker att det är fruktansvärt lönlöst att snacka trender när det kommer till kroppstyper. "Nu ska man inte vara pinnsmal längre, nu ska man ha kurvor!" Jag tackar inte nej till att kurvor accepteras mer, då jag själv har dem, men det är fånigt att prata om kroppar som om de vore klädesplagg! Vi skapas alla på olika sätt, omfamna hur du ser ut!

Detta är så meningslöst, för en naturligt "platt" person kan aldrig få "riktiga" kurvor, såsom en kurvig person aldrig kan bli "platt" (om man inte tar underkläder till hjälp förstås eller kirurgi). Istället för att snacka kroppstrender, kan vi inte bara acceptera hur vi ser ut och älska våra kroppar, oavsett hur den jävla trenden och tiden ser ut. Genetiskt arv är det som avgör hur våra kroppar blir och det kan vi inte ändra på. Det är varken nyttigt för kropp eller psyke att eftersträva något man aldrig kan nå, om man fortfarande vill vara sund. Det är bättre att övervinna den osäkerhet man har med sin kropp, en osäkerhet som tär på så många vackra kvinnor helt i onödan. 

Vi föds till våra kroppar, våra tempel, så låt oss alla vårda dem. Oavsett om man är pinnsmal, kurvig, lång, kort eller hur man nu ser ut. Oavsett vilken tid vi befinner oss i. Utrota begreppet "kroppstrend"!

//Sandra

Sola och bada

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag, sambon och en vän till oss till stranden. Det var härligt, men lite kallt att bada. Det blåste också ganska mycket, men jag envisas med att tycka att det var härligt. Det var inte så mycket folk där. Ett plus.

Imorgon ska vi ut till stranden igen. Då blir det solskydd. Vi hade med oss solskydd idag, men vi struntade i det och sade "Inte tar solen så mycket". Vad hände då? Ju, lite röda ryggar och axlar. Men ingen besvärlig bränna som tur var. Om man bara håller koll på den och smörjer den med solskydd och hudkräm framöver går det nog bra.

//S

Whisker in the park

Kategori: Blandade äventyr, Musik

Kl. 20:30 ikväll kommer bandet Whisker spela i Rådhusparken i Umeå. Jag, min sambo och min pappa kommer att åka dit för att lyssna. Råkar ju ha en familjemedlem i bandet. Jag har hört dem ett par gånger live förut, de är riktigt duktiga. Spelar någon sorts pop-funk-soul. Kan vi säga. Det är inte alltid lätt att beskriva musik i genrer.

Det ser vi fram emot denna kväll.

Whisker, pop, band, soul, funk
 
http://www.myspace.com/whiskerofficial