...in another castle

Böcker till mig

Kategori: Litteratur, Miljö och Hälsa

Jag beställde hem tre böcker häromveckan.
 
Badskumt - Katarina Johansson
I somras läste jag lite i den här boken hos min syster. Den handlar om kemikalier och gifter i skönhetsvård som kan skada hälsan eller miljön. Intressant läsning, och jag tänkte ha den som en sorts handbok nu när jag vill bli mer medveten om vad jag har i badrumsskåpet.
 
Det allra viktigaste - Suzanne Osten
Suzanne Osten är grundaren av Unga Klara som arbetar med teater för barn. Det här är hennes dagbok från åren 2008-2011 som handlar om när ekonomin orsakade en nedläggning av hennes teater. Jag tyckte att den verkade intressant att läsa, mycket utifrån att jag studerar Kulturentreprenörsprogrammet och är själv intresserad av kulturarbete inriktat mot barn. Ser framemot att börja läsa i den.
 
För mycket lycka - Alice Munro
När jag ändå beställde böcker slängde jag med en novellsamling av årets Nobelpristagare. Jag tänkte att det kunde vara intressant att läsa vad hon har skrivit.
 
 

KOMMENTARER:

 • Ulla säger:
  2013-11-15 | 14:51:28

  Bra med böcker! :) Ska bli intressant att höra vad du tycker om Nobelpristagaren.

  Svar: Mmm, hittills är jag positiv... :)
  Katten

 • Karolina säger:
  2013-11-16 | 10:08:44
  Bloggadress: http://eufrosyna.blogspot.se

  Jo, den funkar nog bäst för att slå i, lite tungt att läsa den rakt igenom även om det nog också går. Jag har nog valt ett eller ett par ingredienser i taget.

  Håller med mamma om Munro. Jag har en rad böcker hemma som jag tänkt läsa med tidigare författare, men jag har av nån anledning lättare för att läsa lånade böcker än de jag har hemma

  Svar: Jag har inte direkt läst om något i boken som inte riktigt berör mig, typ hårförlängningar och hårfärg, men jag hann läsa ganska mycket i Skutskär. Uppskattar den där listan i slutet av boken med olika ämnen, och så har jag testat ett par av de hemmagjorda tipsen, typ att tvätta håret med honung. När jag väl tvättar håret. ;)
  Jag är ganska dålig på att låna, men när jag har gjort det så tror jag att jag blir mer beslutsam att läsa klart en bok för att jag har den tidsbegränsat. Jag försöker tänka på att LÅNA böcker mer, snällare för börsen. Nu har jag faktiskt precist beställt efter en till bok för den fanns tyvärr inte att låna, annars skulle jag ha vänt mig till bibblan.
  Katten

Kommentera inlägget här: